Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с

...
 Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с
Коментари Харесай

Автомагистрала "Струма" ще бъде готова през 2030 година

 

" Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една напълно нова автомагистрала от София до Кулата. В момента имаме подписан контракт за по този начин наречения източен вид, който е от Кулата към София ".

Това заяви пред bTV Стоян Николов - член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Той добави обаче и че има пуснати 12 тъжби.

 Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса 1 мин. Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса  „ На Мартин, на баче Цено “: Нови избори в Малорад – заменен ли е съставът на скандалната комисия 5 мин. „ На Мартин, на баче Цено “: Нови избори в Малорад – заменен ли е съставът на скандалната комисия  С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите? 3 мин. С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите?  Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин. 4 мин. Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин.  Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора 3 мин. Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора  Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена? 3 мин. Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена?  Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса 1 мин. Опасна горещина в неделя: Температурите доближават 39-40 градуса  „ На Мартин, на баче Цено “: Нови избори в Малорад – заменен ли е съставът на скандалната комисия 5 мин. „ На Мартин, на баче Цено “: Нови избори в Малорад – заменен ли е съставът на скандалната комисия  С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите? 3 мин. С деца на море: Кои са най-подходящите плажове за малчуганите?  Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин. 4 мин. Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин.  Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора 3 мин. Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора  Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена? 3 мин. Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена?

" Ще създадем всичко допустимо периодите да бъдат спазени, те са изцяло реалистични ", съобщи специалистът.

Стоян Николов разяснява още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала " Струма ", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден.

" В момента са подхванати ограничения за създаване на дренажна система, с цел да може водата, която видяхме, да бъде отведена. По-рано такава система не е била планувана. Липсвали са средства за по-адекватна поддръжка - през последните три години сме с много стеснен финансов запас по договорите за пътно поддържане ", уточни той.

„ Временната организация на придвижването по отношение на модернизацията на пътя Мездра-Ботевград ще бъде въведена от 24 юни. Единия от вероятните направления за прекосяване е проходът „ Петрохан “, разяснява Стоян Николов.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) възнамерява да пренасочи камиони през прохода „ Петрохан “

“След множеството извършени срещи на министъра на районното развиване и благоустройство с локални кметове, депутати, Главна дирекция „ Национална полиция “, сме стигнали до разновидността проходът „ Петрохан “ да се употребява за придвижване за тежкотоварни камиони в часовете от 9:00 до 16:00 часа. През уикенда също няма да се движат такива “, уточни той.

„ Основният обход е София – Ябланица – Долни Дъбник – Монтана и назад. Има добави разновидности – през Роман, Мездра, Враца, до Монтана. И в посока София – през прохода „ Петрохан “, добави Стоян Николов.

По думите му са подхванали задоволително ограничения за обезпечаване на сигурността на водачите, а прекосяването на тежкотоварни камиони през прохода „ Петрохан “ не носи опасности.

„ Това е въведено за 30 дни, а през това време в допълнение ще се проучва трафика и ще преценим дали да продължим, или не. Сигурни сме, че няма да има никакви проблеми от позиция на сигурност “, уточни Стоян Николов.

„ Пътят е с огромни, надлъжни наклони и не разрешава огромна скорост. Отсечката Мездра-Ботевград е извънредно значима. Ще бъде приключена до края на годината “, добави още той.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР